Strawberry cheesecake
Mari Bergman

Strawberry cheesecake

1 t 30 minEnkelt
213,65 kr
1 portion152,50 kr per portion
Cheesecake på drömmar och jordgubbar. En ljuvlig dessert som passar perfekt som midsommartårta och till sommarens alla fester och bjudningar.

Botten
100 gMat & Bak Smör
350 gBondkakor
Topping
1 mskStrösocker
400 gJordgubbar Färska
0,5 stMynta - färsk
1 mskMajsstärkelse
Fyllning
600 gFärskost Naturell
2 dlFlorsocker
1,5 dlVispgrädde
1 mskVaniljsocker
Instruktioner
1

Botten: Mixa vaniljdrömmar till ett smul i en matberedare. Bryn smöret och blanda med kaksmulet. Klä en springform med bakplåtspapper och tryck ut kaksmeten i formen. Ställ in i frysen medan du gör fyllningen.

2

Fyllning: Vispa ihop färskost och vispgrädde krämigt med hjälp av en elvisp på medelhastighet. Sikta ner florsocker, vaniljsocker och eventuellt 1 msk hallon/rödbetspulver för en rosa fyllning.

3

Vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott. Bre ut fyllningen över cheesecakebotten i ett jämnt lager. Ställ in i kylen 1 tim.

4

Topping: Skölj 150 g jordgubbar och ta bort bladen. Mixa jordgubbarna i en matberedare tillsammans med sockret. Häll över jordgubbssåsen i en kastrull och tillsätt majsstärkelse. Sjud på svag värme i ca 10 min tills såsen tjocknar en aning. Ta av från plattan och låt svalna.

5

Dela resten av jordgubbarna på mitten.

6

Häll jordgubbssåsen över cheesecaken och dekorera med jordgubbar och mynta.

Bild:

Roland Persson