Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Lax | ||
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 krm | Salt | |
| 500 g | Laxfilé Fryst | |
| 1 msk | Olivolja | |
| Pasta | ||
| 350 g | Rigatoni | |
| 85 g | Grönkål | |
| 0,5 st | Gräslök - färsk | |
| 150 g | Citron, (1 st) | |
| 200 g | Edamamebönor | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 tsk | Honung Flytande | |
| 1 krm | Salt | |
| 2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
Tina laxfilén.
Pasta: Koka upp saltat vatten till pastan.
Lax: Salta och peppra varje laxfilé efter smak.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen på medelhög värme i ca 2 min på båda sidor så att den får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk sedan värmen ordentligt och låt laxen bli klar i pannan.
Pasta: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt grönkålen när det återstår ca 2 min av koktiden.
Blanda creme fraiche med citronskal, citronsaft, finhackad gräslök och honung i en skål.
Sila av pastan och grönkålen och häll sedan tillbaka i kastrullen. Tillsätt creme fraicheröran och sojabönorna och låt alltsammans koka ihop i 1 min. Smaka av med salt och peppar.
Servera pastan med den stekta laxen.
Näringsvärde: 690 kcal, 37 g protein, 32 g fett, 60 g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell

199,88 kr /kg

37,00 kr /kg

164,75 kr /kg

21,95 kr /st

54,24 kr /kg

79,80 kr /kg

69,90 kr /l

34,50 kr

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

111,90 kr /kg