Teriyakilax med grönsakswok
Hemmakock

Teriyakilax med grönsakswok

30 minEnkelt
338,50 kr
4 portioner42,74 kr per portion
Teriyakilax med grönsakswok

500 gLaxfilé
2 mskOlivolja
1 tskSesamolja
1,5 tskFärsk ingefära
1,5 mskCitron
2 mskSesamfrö
1 stVitlök Färsk
0,5 dlTeriyakisås
0,5 stPurjolök
1 stVanliga morötter
100 gVitkål
2 stLime
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda Teriakisåsen med ingefära. Pensla laxen med såsen och spara lite till woken. Lägg laxfilén i en smord ugnssäker form, strö över sesamfrön. Tillaga laxen i ca 10-12 minuter i ugnen eller stek den färdig i stekpanna.

Hetta upp oljan i en wokpanna. Stek grönsakerna och vitlöken hastigt och smaksätt med citron och resten av teryakisåsen. Smaka av med sesamolja, salt och peppar.

Servera laxen med limeklyftor, ris och grönsakswoken.

Smaksätt gärna med färsk röd chili för att få en starkare rätt.