Gå vidare till huvudinnehåll
Kurts fina fiskgratäng med skånsk senap, salladslök och potatis
Mathem

Kurts fina fiskgratäng med skånsk senap, salladslök och potatis

30 minEnkelt
281,60 kr
4 portioner 54,55 kr per portion
Kurt Weids torskfilé i ugn med senap och grönsaker. En perfekt vardagsrätt som går snabbt och är enkel att göra!

Tillbehör
800 gPotatis Fast
65 gRomansallat, (0,5 st)
1 tskOlivolja
Fiskgratäng
75 gCitron, (0,5 st)
600 gTorskfilé
0,5 stGurka
75 gRiven Ost
2 dlCreme Fraiche Franska Örter
2 mskSenap Skånsk
2 krmVitpeppar Malen
125 gSalladslök
0,5 tskSalt
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Tillbehör: Koka potatisen i lättsaltat vatten. Skala den först om du vill.

3

Fiskgratäng: Ta bort ev ben ur fiskfiléerna och fördela dem sedan i en passande form. Salta och peppra fisken och pressa över citronsaft.

4

Skölj och skär fina ringar av salladslökarna. Dela gurkan på mitten och gröp ur det vattniga med en sked och skär sedan fina tärningar.

5

Blanda samman crème fraiche, skånsk senap, salladslök (spar lite salladslök till garnering) och gurktärningar. Bred blandningen över fisken och strö över den rivna osten.

6

Gratinera i ugn ca 15-20 min. Servera gratängen med nykokt potatis och bladsallad med lite olivolja över.

Näringsvärde: 502 KCAL, 42 G PROTEIN, 17 G FETT, 41 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd