Stekt torsk med basilikaslungad savoykål
Mari Bergman

Stekt torsk med basilikaslungad savoykål

30 minEnkelt
111,85 kr
4 portioner10,73 kr per portion
Snabblagad och otroligt god och fräsch torsk med godaste tillbehöret i form av basilikaslungad savoykål. Rena och enkla smaker när de är som bäst.

Tillbehör
3 dlBasmatiris
Torsk
1 krmSalt Fint
1 mskMat & Bak Smör
600 gTorskfilé Färsk
1 krmSvartpeppar Malen
Savoykål
1 stSavoykål
1 mskRapsolja
1 stThaibasilika
100 gSkogschampinjoner
2 krmSvartpeppar Malen
1 mskJapansk soja
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

3

Torsk: Lägg fisken i en ugnsform. Salta och peppra efter smak och klicka över lite smör. Sätt in i ugnen ca 10-12 min.

4

Savoykål: Skölj och strimla kålen och skiva champinjonerna. Skölj och grovhacka basilikan.

5

Hetta upp olja i en stor stekpanna eller wokpanna. Stek kål, svamp och basilika ca 5 min så att det mjuknar. Tillsätt soja och svartpeppar och fräs ihop. Smaka av och krydda ev mer.

Servera fisken med ris och basilikaslungad savoykål.

Näringsvärde: 408 kcal, 32 g protein, 8 g fett, 49 g kolhydrater.

Vi vill ge dig de absolut bästa recepten för just den färdigplanerade matkasse som du har valt. Därför kan de recept som levereras med din matkasse skilja sig något från de recept som du hittar på vår hemsida. Vi anpassar råvaror och smaker utifrån varje enskild matkasse.

Bild:

Asel Al Baldawi