Omelett med krispiga primörer
Mari Bergman

Omelett med krispiga primörer

20 minEnkelt
135,70 kr
4 portioner20,58 kr per portion
En matig omelett med krispig salladslök, sojabönor och tunna rädisor. Perfekt som lunch eller middag! Tips! Tina gärna sojabönorna i kylen över natten. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
1 stGräslök - färsk
250 gEdamamebönor
125 gRädisor
62 gSalladslök
6 stÄgg
Från ditt skafferi
0,5 tskSalt Fint
1 dlMjölk
0,5 tskVit balsamvinäger
2 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Vispa ihop ägg, mjölk, 0,5 tsk salt och 2 krm peppar till en äggstanning.

2

Värm olja i en stekpanna och tillsätt äggstanningen i pannan. Dra med en gaffel längs sidorna in mot mitten för att få en luftig omelett. Sänk värmen och låt omeletten steka klart i ca 5-10 min.

3

Strimla salladslöken, skiva rädisorna och finhacka gräslöken. Blanda samman med tinade sojabönor i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar. Tillsätt hälften av grönsaksblandningen över omeletten. Vik ihop omeletten och ta av från plattan.

4

Fördela resten av grönsaksblandningen på ett fat och ringla över lite olja och balsamvinäger. Lägg omeletten över grönsakerna och servera.

Bild:

Nurlan Emir