Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 st | Gul lök | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
4 st | Stjälkselleri | |
500 g | Laxfilé Fryst | |
2 krm | Havssalt | |
1 st | Citron | |
8 st | Färskpotatis | |
2 krm | Svartpeppar |
Tina laxfiléerna genom att lägga dem i kylen på morgonen innan du åker till jobbet.
Sätt ugnen på 200 grader.
Finhacka löken. Skär sellerin i mycket tunna skivor, gärna med en mandolin. Blanda selleri och lök med havssalt i en skål och låt stå medan du förbereder fisken.
Klipp 4 stora bitar av aluminiumfolie och lägg en laxfilé (torka filéerna med hushållspapper innan du lägger dem på aluminiumfolien) i mitten av varje bit. Lägg selleri och lök över fisken och strö över pressad citron och hackad persilja samt nymalen svartpeppar. Du kan även lägga i några skivor citron i varje paket om du vill.
Stäng aluminiumfolien till "paket" och lägg paketen på en plåt mitt i ugnen. Baka i 200 grader i ca 20 min. OBS! Paketen är väldigt varma när de är klara i ugnen, låt de gärna stå kvar i ca 5 min innan du tar ut dem!
Koka under tiden potatisarna.
Servera lax "paketen" på varje tallrik med varm färsk potatis. Selleri- och lökblandningen blir mjuk och saftig och ingen sås behövs. För de som håller 5:2 dieten begränsas potatismängden till 2 små färska potatisar per person.
Näringsvärde: 269 kcal per portion, Protein: 26 g, kolhydrat: 13 g, Fett: 13 g, Fiber: 3 g
1 Havssalt Finmalet 200g Spicemaster
1 Färskpotatis Svensk Tvättad Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria