Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Topping | ||
| 1 msk | Florsocker | |
| 3 dl | Vispgrädde | |
| 1 msk | Sötmandel Naturell | |
| Smet | ||
| 3 tsk | Kardemumma Mald | |
| 1 krm | Flingsalt | |
| 1,5 dl | Strösocker | |
| 100 g | Smör | |
| 3 st | Ägg | |
| 125 g | Mandelmjöl, (3,5 dl) | |
Sätt ugnen på 180 grader (varmluft) eller 200 grader (vanlig ugn).
Smet: Smält smöret
Blanda ihop mandelmjöl, socker, kardemumma och salt i en skål.
Tillsätt ägg och vispa ihop.
Tillsätt det smälta smöret och rör om.
Häll smeten i en smord springform och grädda i 15-18 min. Låt svalna.
Topping: Vispa grädde och hacka mandeln.
Toppa med spritsad grädde, hackade mandlar och pudra över florsocker.
Bild:
Andrea Klintbjer

69,00 kr /l

185,00 kr /kg

4,20 kr /st

205,00 kr /kg

35,00 kr /kg

35,50 kr

158,53 kr /kg

22,50 kr /kg

145,00 kr /kg