Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Brynt smör | ||
| 100 g | Smör | |
| Tillbehör | ||
| 700 g | Potatis | |
| 1 msk | Smör | |
| 2 st | Gul lök | |
| 150 g | Sugarsnaps | |
| Fisk | ||
| 40 g | Persilja - färsk | |
| 1 msk | Smör | |
| 4 msk | Vetemjöl | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Salt | |
| 600 g | Koljafile | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
Sätt ugnen på 100 grader.
Tillbehör: Tvätta potatisen och koka i saltat vatten.
Skala och skiva löken och skölj sugarsnapsen.
Fisk: Skär fisken i portionsbitar. Salta och peppra efter smak.
Finhacka persiljan och blanda med mjöl på en tallrik. Vänd fiskbitarna i mjölblandningen.
Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek fisken på medelhög värme i ca 3 min på båda sidor. Lägg över fisken på ett ugnsfast fat och håll varmt i ugnen.
Tillbehör: Torka ur pannan och stek löken i lite smör så att den blir genomskinlig. Tillsätt sugarsnapsen och låt de bli varma. Ta av från plattan.
Brynt smör: Smält smör i en kastrull. Låt stå och puttra tills det antar en gyllenbrun färg och får en nötaktig doft. Häll över det brynta smöret i en såsskål.
Servera koljan med kokt potatis, brynt smör och lökfräs.
Näringsvärde: 569 kcal. 38 g protein, 28 g fett, 39 g kolhydrater

16,48 kr /kg

19,67 kr /kg

246,33 kr /kg

21,95 kr /st

195,44 kr /kg

145,00 kr /kg

8,98 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

29,17 kr /kg

34,50 kr