Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| Bönröra (fuskbea) | ||
| 10 g | Persilja - färsk | |
| 1 tsk | Salt | |
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 0,5 st | Schalottenlök | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 2 tsk | Dragon - torkad | |
| 380 g | Vita Bönor Naturella | |
| 0,5 msk | Vinäger | |
| 1 tsk | Dragon - torkad | |
| 450 g | Morötter | |
| 0,25 dl | Vatten | |
| 240 g | Palsternacka | |
| 1 tsk | Salt | |
| 2 st | Rödlök | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 msk | Rapsolja | |
| 800 g | Potatis Fast | |
| 300 g | Vegetariska Bitar | |
Pytt: Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj och skala (om det behövs) potatis, morot och palsternacka. Skala rödlöken.
Tärna upp grönsakerna i tärningar (tänk på att potatis och rödlök blir klara snabbare än morot och palsternacka så ha morot och palsternacka i något mindre bitar).
Lägg allt i en bunke, häll över 0.5 msk olja, salt och svartpeppar. Rör runt så att alla bitar täcks med olja. Häll ut grönsakerna på en ugnsplåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen i 25-30 minuter eller tills grönsakerna är klara. Ta ut plåten efter halva tiden och rör runt.
Stek under tiden vegobitarna i resten av oljan på medelvärme i cirka 10 minuter. Krydda med salt, svartpeppar och 1 tsk torkad dragon. Häll över 0.25 dl vatten och låt koka in.
Bönröra: Häll av bönorna i en sil och skölj dem. Mixa bönorna till en slät kräm tillsammans med en riven vitlöksklyfta, torkad dragon, cirka 3 msk finhackad persilja, 0.5-1 tsk salt, vinäger och nymalen svartpeppar.
Skala och finhacka schalottenlök och blanda ner i bönröran.
Servering: Ta ut grönsakerna ur ugnen när de är klara och blanda med vegobitarna. Servera pytten tillsammans med bönröran.
Bild:
Julia Thielen

21,95 kr /st

51,80 kr /kg

84,78 kr /kg

75,90 kr /l

13,95 kr /kg

33,90 kr /kg

30,00 kr /kg

16,48 kr /kg

114,92 kr /kg

29,17 kr /kg

217,27 kr /kg

34,50 kr

3 222,22 kr /kg

40,56 kr /l