Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 1 msk | Olivolja | |
| 2 dl | Chilisås | |
| 2 dl | Jordnötter Rostade/Saltade | |
| 6 dl | Vispgrädde | |
| 280 g | Bacon Skivat | |
| 2 st | Banan | |
| 1 tsk | Salt | |
| 6 dl | Ris | |
| 1,2 kg | Kycklingfile Fryst | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
Värm ugnen till 200 grader.
Skär kycklingen i strimlor och bryn den i omgångar i en stekpanna med oljan. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklingstrimlorna i en ugnssäker form. Strimla bacon och stek krispigt innan du lägger det över kycklingen.
Skala och skiva bananen, och fördela över kyckling och bacon i formen.
Blanda ihop grädden och chilisåsen. Häll gräddblandningen över kycklingen och sätt in i ugnen i cirka 15 minuter.
Ta ut kycklingen och strö över jordnötterna. Servera med nykokt ris och gärna en liten sallad
Receptet är hämtat ur boken "Söndagsmiddag - Riddarna runt det operfekta bordet" som är skriven av Sanna Lundell och Ann Söderlund. Boken ges ut av "The Book affair" och är fotad av Erica Wessman
Bild:
Erica Wessman

59,92 kr /kg

121,82 kr /kg

69,00 kr /l

44,50 kr

26,63 kr /kg

83,90 kr /kg

99,95 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

29,17 kr /kg

34,50 kr




