Blomkålsfrittata med kräftstjärtstopping
Mari Bergman

Blomkålsfrittata med kräftstjärtstopping

45 minEnkelt
360,10 kr
4 portioner54,61 kr per portion
Superenkel och god vardagsräddare med en otroligt smakrik topping på kräftstjärtar och tomat. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Topping
125 gKörsbärstomater
0,5 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt Fint
400 gKräftstjärtar
1 mskOlivolja
1 tskVit balsamvinäger
0,5 stGräslök - färsk
1 krmSvartpeppar Malen
Frittata
2 dlMellanmjölk
1 stGrönsaksbuljong
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
0,5 stRödlök
4 stÄgg
1 klyftaVitlök Vanlig
0,5 stBlomkål Färsk
300 gPotatis Fast
1 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Frittata: Skala och skär potatisen i bitar. Skölj och dela blomkålen i mindre buketter. Skala och grovhacka lök och vitlök.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönsakerna utan att de tar färg. Salta och peppra lite försiktigt. Häll över grönsaksfräset i en ugnsfast form.

4

Vispa ihop ägg, mjölk och buljong och häll i formen. Sätt in i ugnen ca 30 min.

5

Topping: Sila av vattnet från kräftstjärtarna och lägg dem i en skål. Skölj och grovhacka tomaterna. Skölj och finhacka gräslök samt skala och riv vitlök. Blanda med kräftstjärtarna och tillsätt olja och balsamvinäger. Blanda om och krydda med salt och peppar efter smak.

6

Servera frittatan med kräftstjärtstoppingen.

Näringsvärde: 445 kcal, 18 g protein, 18 g fett, 26 g kolhydrater

Bild:

Sanna Livijn Wexell