Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
300 g | Raw slaw | |
2 tsk | Rapsolja | |
1 krm | Salt Fint | |
300 g | Äggnudlar | |
0,5 st | Lime | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
Jordnötssås | ||
100 g | Jordnötssmör | |
1 tsk | Honung Flytande | |
2 msk | Japansk soja | |
3 dl | Kokosmjölk | |
0,5 st | Lime | |
1 krm | Salt Fint | |
3 tsk | Röd Currypasta | |
1 tsk | Färsk ingefära | |
2 tsk | Rapsolja | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Vegobullar | ||
1 tsk | Salt Fint | |
0,5 msk | Rapsolja | |
650 g | Sojafärs | |
1,5 msk | Japansk soja | |
3 tsk | Röd Currypasta | |
0,5 dl | Kokosmjölk | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig |
Vegobullar: Blanda tinad sojafärs med kokosmjölk, riven vitlök, soja, röd curry och salt. Forma bollar och lägg på en tallrik. Bryn vegobullarna i olja i en varm stekpanna så att de får en fin gyllene stekyta. Lyft ur vegobullarna ur stekpannan och lägg åt sidan.
Jordnötssås: Skala och riv vitlök och ingefära. Hetta upp ny olja i stekpannan och fräs vitlök och ingefära utan att det tar färg. Tillsätt kokosmjölk, jordnötssmör, röd curry, soja och honung. Låt såsen puttra på medelvärme i ca 10 min. Rör om då och då.
Smaka av såsen med limesaft och salt. Lägg ner vegobullarna i såsen och låt dem sjuda i ca 5-7 min.
Tillbehör: Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
Blanda raw slaw med olja och limesaft. Smaka av med salt.
Finhacka persiljan och strö över köttbullarna i såsen.
Servera vegobullarna i jordnötssås med nudlar och raw slaw vid sidan om.
Näringsvärde: 984 kcal, 49 g protein, 48 g fett, 80 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel