Gå vidare till huvudinnehåll
30. Flowerpie
8W Training

30. Flowerpie

40 minEnkelt
313,80 kr
2 portioner39,34 kr per portion
Blomkålsgratäng med stekt kyckling.

1 krmSalt Fint
60 gBacon Skivat
25 gSmör
60 mlCreme Fraiche Naturell
1 krmSvartpeppar Hel
50 gRiven Cheddarost
50 gFärskost Naturell
320 gBlomkål Färsk
200 gFärsk kycklingfilé
0,5 stSalladslök
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en ugnsform. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull.

2

Dela blomkålen i buketter och koka blomkålen i några minuter tills den mjuknat något. Häll över i ett durkslag och låt ånga av i några minuter.

3

Mixa blomkålen med rumsvarmt smör och färskost i en matberedare eller med en stavmixer. Konsistensen ska bli len och krämig. Smaka av med salt och nymald peppar.

4

Stek bacon i en stor stekpanna på medelhög värme i ca 10–15 minuter tills krispigt. Lägg baconet på en bit hushållspapper för att absorbera överflödigt fett.

5

Lägg blomkålsmoset i ugnsformen och toppa med riven cheddarost och bacon. Tillaga i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills osten fått fin färg.

6

Garnera blomkålsgratängen med crème fraiche och salladslök. Servera gärna tillsammans med kycklingfilén.

Bild:

Jarda Zaoral