Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 krm | Salt Fint | |
125 g | Sparris Färsk | |
100 g | Rädisor | |
50 g | Salladsmix | |
0,5 msk | Olivolja | |
Torskpaket | ||
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Bakplåtspapper | |
600 g | Torskfilé | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
400 g | Potatis Fast | |
2 dl | Vispgrädde | |
2 krm | Salt Fint | |
0,5 st | Dill - färsk | |
300 g | Blomkål Färsk | |
1 st | Gul lök |
Sätt ugnen på 200 grader.
Torskpaket: Tvätta potatisen och skär den i tunna skivor. Skölj och skiva blomkålen tunt. Skala och skiva lök och vitlök.
Dela torskfilén i 4 portionsbitar och salta och peppra på båda sidor.
Gör 4 st stora ark av ugnsfolie eller bakplåtspapper. (Använder du bakplåtspapper behöver du snöre att knyta ihop paketen med. ) Lägg potatis och blomkål i botten på varje foliepaket och torsken ovanpå. Strö över lök och vitlök. Vik upp kanterna ordentligt så att det bildar en skål. Blanda grädde med salt och tillsätt 1/2 dl grädde i varje paket. Grovhacka dillen och strö över. Vik ihop och sätt in i ugnen ca 20 min.
Tillbehör: Skölj och dela sparrisen i tre delar. Koka dem ca 1 min i saltat vatten och spola dem sedan kalla. Skölj och skiva rädisorna. Blanda tillsammans med sköljd salladsmix och den kokta sparrisen. Ringla över lite olja och strö över en nypa salt. Servera torskpaketen tillsammans med sparris- och rädissalladen.
Näringsvärde: 457 kcal, 32 g protein, 25 g fett, 25 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria