Gå vidare till huvudinnehåll
Torskpaket med potatis, blomkål och grädde
Mari Bergman

Torskpaket med potatis, blomkål och grädde

40 minEnkelt
350,05 kr
4 portioner46,79 kr per portion
Supergoda och barnvänliga fiskpaket fyllda med godsaker. Fiskpaketen är superlätta att göra och sköter sig själv i ugnen eller på grillen - helt enkelt en perfekt rätt när du vill lägga din tid på annat.

Tillbehör
1 krmSalt Fint
125 gSparris Färsk
100 gRädisor
50 gSalladsmix
0,5 mskOlivolja
Torskpaket
2 klyftaVitlök Vanlig
1 stBakplåtspapper
600 gTorskfilé
2 krmSvartpeppar Malen
400 gPotatis Fast
2 dlVispgrädde
2 krmSalt Fint
0,5 stDill - färsk
300 gBlomkål Färsk
1 stGul lök
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Torskpaket: Tvätta potatisen och skär den i tunna skivor. Skölj och skiva blomkålen tunt. Skala och skiva lök och vitlök.

3

Dela torskfilén i 4 portionsbitar och salta och peppra på båda sidor.

4

Gör 4 st stora ark av ugnsfolie eller bakplåtspapper. (Använder du bakplåtspapper behöver du snöre att knyta ihop paketen med. ) Lägg potatis och blomkål i botten på varje foliepaket och torsken ovanpå. Strö över lök och vitlök. Vik upp kanterna ordentligt så att det bildar en skål. Blanda grädde med salt och tillsätt 1/2 dl grädde i varje paket. Grovhacka dillen och strö över. Vik ihop och sätt in i ugnen ca 20 min.

5

Tillbehör: Skölj och dela sparrisen i tre delar. Koka dem ca 1 min i saltat vatten och spola dem sedan kalla. Skölj och skiva rädisorna. Blanda tillsammans med sköljd salladsmix och den kokta sparrisen. Ringla över lite olja och strö över en nypa salt. Servera torskpaketen tillsammans med sparris- och rädissalladen.

Näringsvärde: 457 kcal, 32 g protein, 25 g fett, 25 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell