Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Senapsvinägrett | ||
0,5 dl | Olivolja | |
1 st | Citron - Eko | |
1 krm | Svartpeppar | |
0,5 st | Dill - färsk | |
1 st | Schalottenlök | |
1 msk | Honung | |
1 krm | Salt | |
2 msk | Vit balsamvinäger | |
1 msk | Kapris | |
1 tsk | Senap Grovkornig | |
Purjolök | ||
25 g | Smör | |
1 tsk | Senapsfrö | |
1 l | Vatten | |
2 st | Purjolök | |
1 tsk | Svartpeppar Hel | |
1 tsk | Salt |
Purjolök: Dela varje purjolök i tre delar så att varje bit är ca 10-12 cm lång.
Lägg lökbitarna i en vid kastrull och tillsätt salt, svartpepparkorn, senapsfrön, smör och vatten. Sjud på medelvärme under lock i ca 10 min.
Senapsvinägrett: Skala och finhacka schalottenlök och blanda med olja, balsamvinäger, honung och senap. Tillsätt rivet citronskal, citronsaft, kapris och finhackad dill. Smaka av med salt och peppar.
Sila av vattnet från purjolöken och dela varje purjolöksbit på längden. Lägg upp purjolöken på ett fat och skeda över dressingen.
Bild:
Roland Persson
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria