Gå vidare till huvudinnehåll
Smörkokt purjolök i senapsvinägrett
Mari Bergman

Smörkokt purjolök i senapsvinägrett

20 minEnkelt
195,10 kr
4 portioner11,01 kr per portion
Smörkokt purjolök i senapsvinägrett.

Senapsvinägrett
0,5 dlOlivolja
1 stCitron - Eko
1 krmSvartpeppar
0,5 stDill - färsk
1 stSchalottenlök
1 mskHonung
1 krmSalt Fint
2 mskVit balsamvinäger
1 mskKapris
1 tskSenap Grovkornig
Purjolök
25 gSmör
1 tskSenapsfrö
1 lVatten
2 stPurjolök
1 tskSvartpeppar Hel
1 tskSalt Fint
Instruktioner
1

Purjolök: Dela varje purjolök i tre delar så att varje bit är ca 10-12 cm lång.

2

Lägg lökbitarna i en vid kastrull och tillsätt salt, svartpepparkorn, senapsfrön, smör och vatten. Sjud på medelvärme under lock i ca 10 min.

3

Senapsvinägrett: Skala och finhacka schalottenlök och blanda med olja, balsamvinäger, honung och senap. Tillsätt rivet citronskal, citronsaft, kapris och finhackad dill. Smaka av med salt och peppar.

4

Sila av vattnet från purjolöken och dela varje purjolöksbit på längden. Lägg upp purjolöken på ett fat och skeda över dressingen.

Bild:

Roland Persson