Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 msk | Kakao | |
1 dl | Strösocker | |
100 g | Mörk chokladkaka | |
3 st | Ägg | |
2,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 msk | Vaniljsocker | |
400 g | Färskost Naturell | |
200 g | Digestive original | |
75 g | Smör | |
12 st | After Eight |
Sätt ugnen på 175 grader. Kör Digestive, kakao och smör i en mixer/matberedare tills det blir en smulig massa.
Tryck ut massan i en form med löstagbara kanter.
Grädda i ugn, 175 grader i 5 minuter.
Smält choklad och AFTER EIGHT i mikrovågsugn (på låg effekt under omrörning) eller i vattenbad.
Vispa Philadelphia, socker, vaniljsocker och crème fraiche tills det är klumpfritt och fluffigt.
Rör i äggen, ett i taget och avsluta med smält choklad.
Häll upp chokladsmeten i formen och grädda i ugn, 125 grader i ca 50 minuter (kakan skall vara fast och fin när den är färdig). Kyl kakan och servera den kylskåpskall.
1 Excellence Mörk Chokladkaka Havssalt 100g Lindt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla