Gå vidare till huvudinnehåll
Cheesecake After Eight
Hemmakock

Cheesecake After Eight

1 tEnkelt
350,60 kr
10 portioner 19,32 kr per portion
Ca 12 bitar:

2 mskKakao
1 dlStrösocker
100 gMörk chokladkaka
3 stÄgg
2,5 dlCreme Fraiche Naturell
1 mskVaniljsocker
400 gFärskost Naturell
200 gDigestive original
75 gSmör
12 stAfter Eight
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader. Kör Digestive, kakao och smör i en mixer/matberedare tills det blir en smulig massa.

2

Tryck ut massan i en form med löstagbara kanter.

3

Grädda i ugn, 175 grader i 5 minuter.

4

Smält choklad och AFTER EIGHT i mikrovågsugn (på låg effekt under omrörning) eller i vattenbad.

5

Vispa Philadelphia, socker, vaniljsocker och crème fraiche tills det är klumpfritt och fluffigt.

6

Rör i äggen, ett i taget och avsluta med smält choklad.

7

Häll upp chokladsmeten i formen och grädda i ugn, 125 grader i ca 50 minuter (kakan skall vara fast och fin när den är färdig). Kyl kakan och servera den kylskåpskall.