Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Renskav | ||
| 1 tsk | Sambal Oelek | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 st | Gul lök | |
| 480 g | Renskav | |
| 2 tsk | Kinesisk soja | |
| 1 msk | Smör | |
| 0,5 st | Purjolök | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| Vitlökssås | ||
| 1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 250 g | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
| 2 krm | Salt | |
| Övrigt | ||
| 250 g | Mjukt tunnbröd | |
| Sallad | ||
| 70 g | Ruccolasallat | |
| 1 st | Rödlök | |
| 0,5 st | Gurka | |
| 200 g | Vanliga Tomater | |
Renskav: Skala och finhacka den gula löken. Skölj och strimla purjolöken.
Hetta upp en stekpanna med lite olja eller smör. Stek löken tillsammans med renskavet. Köttet delas enklast i mindre bitar med hjälp av en träslev eller gaffel direkt i pannan. Krydda med soja, sambal och smaka av med salt och peppar när köttet har fått fin färg.
Vitlökssås: Blanda yoghurten med pressad vitlök och smaka av med salt och peppar.
Sallad: Skölj tomat, gurka och ruccola. Skiva tomaterna och gurkan. Skala och skiva rödlöken tunt. Lägg upp allting på ett fat.
Värm tunnbröden någon minut i ugnen på 100 grader om du vill och fyll dem sedan med renskav, vitlökssås och sallad.
Näringsvärde: 487 KCAL 32g Protein 19g Fett 43g Kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd

179,75 kr /kg

19,67 kr /kg

454,17 kr /kg

38,42 kr /kg

49,90 kr /kg

68,00 kr /kg

291,54 kr /kg

30,00 kr /kg

62,78 kr /kg

73,90 kr /kg

34,50 kr

67,90 kr /l

145,00 kr /kg

29,17 kr /kg

217,27 kr /kg