Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Nacho sallad | ||
0,5 st | Romansallat | |
280 g | Vegetarisk Pulled | |
380 g | Svarta Bönor | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
1 msk | Olivolja | |
200 g | Tortillachips | |
Avokadosalsa | ||
0,5 st | Gurka | |
1 krm | Salt Fint | |
2 st | Avokado | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
1 st | Lime | |
2 st | Passionsfrukt | |
62,5 g | Salladslök | |
Picklad rödkål | ||
0,5 dl | Ättiksprit | |
1,5 dl | Vatten | |
250 g | Rödkål Färsk | |
0,5 dl | Strösocker | |
2 krm | Salt Fint |
Picklad rödkål: Gör gärna detta en dag i förväg om möjlighet finns! Skala och skiva rödkålen tunt och lägg i en skål. Koka snabbt ihop vatten, ättika, socker och salt. Häll den heta lagen över kålen, sätt på lock och låt dra i 1-24 timmar i kylen. Rödkålen håller sig bra i kylen i 2-3 dagar.
Avokadosalsa: Tärna avokado och gurka smått. Strimla salladslöken och finhacka chilipeppar och koriander. Blanda i en skål och tillsätt passionsfrukt samt rivet limeskal och saft. Smaka av med lite salt.
Nacho sallad: Stek Oumphen i lite olja på medelvärme i ca 5-7 min.Sila av bönorna och spola i kallt vatten. Tillsätt bönorna till Oumphen i slutet och låt det bli varmt.
Skölj och strimla salladen och skölj och grovhacka koriandern.
Servera Oumphen tillsammans med nachochips, sallad, avokadosalsa, picklad rödkål och extra koriander.
Näringsvärde: 572 kcal, 23 g protein, 29 g fett, 54 g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Avokado ätmogen hållbar 2-pack