Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pajskal | ||
2 tsk | Salt | |
1 dl | Havregryn | |
2 dl | Vetemjöl | |
2,5 msk | Vatten | |
125 g | Smör | |
Fyllning | ||
2 dl | Vispgrädde | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 dl | Soltorkade Tomater | |
1 tsk | Salt | |
1 st | Purjolök | |
400 g | Spenat | |
0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
200 g | Getost, Chevre | |
4 st | Ägg | |
1 msk | Smör | |
2 klyfta | Vitlök |
Blanda samman havregryn, mjöl och salt i en bunke. Skär smöret i tärningar och blanda med havret och mjölet med hjälp av fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ in formen i frysen eller kylen ca 30 min.
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och finhacka vitlöken. Skölj, ansa och finstrimla löken, även den gröna delen. Skölj eller tina spenaten. Grovhacka de soltorkade tomaterna.
Fräs vitlök och lök i rejält med smör så att löken mjuknar men inte tar färg. Tillsätt spenaten och fräs vidare ett par minuter så att den sloknar och vattnet kokat bort. Rör ner tomaterna. Smaka av med salt och peppar och låt svalna något.
Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 minuter, eller tills det fått lite färg.
Vispa samman ägg, crème fraîche och grädde i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Rör ner spenatfräset och häll alltihop i det förgräddade pajskalet.
Smula över getosten och grädda sedan pajen i mitten av ugnen ca 30 minuter, eller tills den fått fin färg och äggstanningen stannat.
Låt svalna något innan servering.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
7 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria