Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tomatsallad med rödlök | ||
1 st | Rödlök | |
1 tsk | Honung | |
20 g | Persilja | |
1 msk | Olivolja | |
100 g | Kvisttomater | |
0,5 msk | Äppelcidervinäger | |
Lamm | ||
0,5 dl | Krossade Tomater | |
250 g | Lammfärs | |
1 st | Vitlök | |
0,5 st | Gul lök | |
1 tsk | Kanel Malen | |
25 g | Bladpersilja - färsk | |
0,5 tsk | Kryddpeppar Malen | |
0,5 st | Mynta - färsk | |
Tsatsiki med gurka | ||
2 msk | Grekisk Yoghurt | |
1 st | Gurka |
Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda med färs och krossade tomater. Blanda med övriga ingredienser 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
Fukta händerna och forma smeten till decimeterlånga rullar. Stek dem på medelvärme tills de fått färg runt om och är genomstekta.
Servera med tzatziki, tomatsallad och ev, fullcornscouccous.
Tomatsallad med Rödlök Skär 4 tomater i klyftor och skär bitarna i kvartar. Skala och finhacka 1 liten rödlök. Skala och finhacka 1 liten rödlök. Vispa ihop 1 msk olivolja, 1/2 msk äppelcidervinäger, 1 tsk honung, 1 krm salt och 1 msk finhackad persilja. Strö löken över tomaterna och ringla dressingen över salladen.
Tzatziki med gurka Gröp bort innanmätet på 1/2 gurka. Grovriv gurkan eller skär den i önskad form. Blanda med 2 msk grekisk yoghurt, 1 krm äppelcidervinäger, 1 krm olivolja. 1 krm salt och 1/2 krm svartpeppar.
Handfast- minus: Lägg upp en handflata lammfärs-kebab och servera med två knytnävar tomatsallad och en knytnäve tsatsiki.
Handfast: Lägg upp en handflata lammfärst-kebab, en knytnäve tomatsallad, en knytnäve tomatsallad, en knytnäve tsatsiki och en knytnäve fullkornsbulgur.
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Äppelcidervinäger EKO 500ml Garant Eko
1 Kryddpeppar Malen 40g Kockens