Tandooribakad blomkål med raita och naanbröd
Mari Bergman

Tandooribakad blomkål med raita och naanbröd

50 minEnkelt
231,55 kr
4 portioner21,49 kr per portion
Smakrik vegetarisk rätt med blomkål som serveras med en sval yoghurtsås, ris och naanbröd. Lika gott till vardag som till helg.

Raita
1 stMynta - färsk
1 krmSalt Fint
1 mskVatten
2 dlYoghurt för Matlagning
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stGurka
1 krmSpiskummin
1 stSalladslök
Tillbehör
1 stSalladslök
70 gFärsk bladspenat
400 gBasmatiris
260 gNaanbröd
Blomkål
1,5 mskKryddmix Tandori
1 tskFlingsalt
1 stBlomkål
50 gMat & Bak Smör
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Blomkål: Dela blomkålen i två halvor och lägg halvorna i en ugnsfast form.

3

Blanda smöret med tandoorikrydda och flingsalt. Smörj in blomkålen med kryddsmöret ordentligt runt om. Rosta blomkålen i ugnen i ca 40 min.

4

Raita: Blanda yoghurt med vatten i en skål.

5

Halvera gurkan och gröp ur det vattniga med en sked. Tärna gurkan smått, strimla salladslöken (strimla även salladslök till toppingen) och finhacka myntan.

6

Tillsätt grönsakerna till yoghurten och krydda med spiskummin. Smaka av raitan med salt och peppar och ställ kallt till servering.

7

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

8

Värm naanbröden i ugnen enligt anvisning på förpackningen.

9

Ta ut blomkålen ur ugnen och dela halvorna i två så att du får fyra bitar.

10

Lägg upp spenaten på tallrikar och fördela blomkålen över. Strö över salladslök och servera med nykokt ris, raita och varmt naanbröd.

Näringsvärde: 592 kcal, 17 g protein, 19 g fett, 88 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir