Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Aubergine | ||
| 0,5 tsk | Salt | |
| 2 msk | Rapsolja | |
| 0,5 dl | Majsstärkelse | |
| 500 g | Aubergine, ca 2 st normalstora | |
| Tillbehör | ||
| 50 g | Salladslök | |
| 2 dl | Jasminris | |
| 2 tsk | Sesamfrö | |
| 0,5 st | Koriander - färsk | |
| 1 st | Lime | |
| Misosås | ||
| 1 msk | Strösocker | |
| 0,5 tsk | Ingefära Malen | |
| 2 msk | Japansk soja | |
| 0,5 tsk | Chiliflakes | |
| 2 msk | Vatten | |
| 0,5 tsk | Vitlökspulver | |
| 4 msk | Misopasta | |
| 1 msk | Rapsolja | |
Aubergine: Skär auberginen i kuber. Blanda med salt i en bunke och låt stå i 10 min.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Sås: Blanda samman alla ingredienser till såsen i en skål.
Aubergine: Häll ut auberginen på hushållspapper och torka torrt. Torka ur bunken och tillsätt majsstärkelse.
Lägg ner auberginen och blanda om ordentligt.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek auberginen i omgångar krispig och gyllene. Lägg ner all den stekt auberginen i pannan och tillsätt såsen. Låt såsen sjuda in i ca 1 min.
Lägg upp ris och aubergine i skålar och toppa med skivad salladslök, koriander och sesamfrön. Servera med limeklyftor.
Bild:
Roland Persson

61,64 kr /kg

111,60 kr /kg

36,95 kr

269,50 kr /kg

52,66 kr /kg

116,50 kr /kg

29,17 kr /kg

40,56 kr /l

57,38 kr /kg

39,95 kr /kg

22,50 kr /kg

26,95 kr

296,67 kr /l

37,95 kr

32,95 kr
