Recept | Efterrätt och Godis | Övrigt

Pepparkaksdeg

Foto: Maddzan Lindblad Pepparkaksdeg

Recept på pepparkaksdeg som både är god och lätt att göra.

Ingredienser

Visa inköpslista
sats
Gör så här:

Låt degen vila i kyl ca ett dygn.

1. Smält smöret och låt det svalna.
2. Blanda ihop alla torra ingredienser i en degblandare. Tillsätt det smälta smöret, sirap och vatten och kör på låg hastighet så att allting blandas ordentligt. Tillsätt äggen och kör på lite högre hastighet ca 1-2 minuter tills du får en jämn och smidig pepparkaksdeg. Låt den vila i kyl ca ett dygn.

Ex 1. Ta fram degen 1 timme innan utbakning. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen tunt på mjölad arbetsbänk och tag ut kakor med mått. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och grädda i mitten av i ugnen ca 5 min. Låt kakorna svalna på plåten.

Ex 2. Dela degen i 4 delar och rulla ihop varje del till en tjock rulle. Rulla in dem i bakplåtspapper och lägg in i frysen ca 2 tim så är det lättare att skära ut tunna kakor. (Degen håller sig i flera veckor i frysen .)

Skär tunna skivor av rullarna och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Strö över lite pumpafrön och grädda kakorna i mitten av ugnen ca 5 min. Låt kakorna svalna på plåten.

Recept: Mari Bergman och Linnea Swärd

Ca 141,75 kr/port Summa 141,75 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst