Recept | Huvudrätt | Pasta

Pasta all'Amatriciana

Foto: Sanna Livijn Wexell Pasta all'Amatriciana

Pasta, den perfekta vardagsmaten då det går snabbt att laga. I detta härliga recept serveras pastan med en mustig tomatsås och knaperstekt bacon! (Tastelines matkasse v4 2017) (Tastelines Barnkasse v4 2017) (MatHems familjekasse v1 2018)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2. Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja tillsammans med chiliflakes, oregano och basilika i en kastrull utan att det tar färg. Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs 10 sek under omrörning. Tillsätt krossade tomater, buljong och honung och låt såsen småputtra under lock. Smaka av med lite salt och peppar.

3. Tillbehör: Strimla baconet och fräs det knaprigt i en panna utan fett.
4. Värm haricots vertsen ca 1-2 min i en kastrull med varmt vatten.
5. Skölj och skär gurkan i stavar.
6. Skölj och finhacka persilja och riv osten.
7. Sila av pastavattnet och blanda pastan med tomatsåsen. Strö över bacon, riven ost och persilja. Servera med haricots verts och gurkstavar.

Recept: Mari Bergman
Foto: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 658 kcal, 26 g protein, 31 g fett, 64 g kolhydrater

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Cthelocations :

Cthelocations :

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst