Recept | Huvudrätt | Fisk

Malins sojabakade laxfilé med grönt ris och wasabimajonnäs

Foto: Linnea Swärd Malins sojabakade laxfilé med grönt ris och wasabimajonnäs

Den här veckan bjuder Malin Söderström sojamarinerad lax i ugn, grönsaksris och wasabimajonnäs. Att göra egen majonnäs istället för att köpa blir extra gott och lyxigt. Smaka dig fram med wasabipastan. (Tastelines matkasse v19 2016)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

"Jag gillar råa grönsaker och vänder därför ner grönsakerna i det varma riset. Men vet du med dig att det inte är en favorit så koka broccolin lätt i saltat vatten. Gör egen majonnäs, det är enkelt, billigt och så gott. Vågar du inte eller om alla ingredienser inte finns så använd köpe, men lova att testa egen :)"

1. Sojabakad laxfilé : Sätt ugnen på 150 grader. Blanda samman soja med riven ingefära, rivet skal av 1/2 tvättad lime, saften av 1 lime och fint riven vitlök (jag river helst vitlöken) i en fryspåse (dom är lite tjockare än vanliga påsar). Ta bort ev skinn från laxen och skär den i 4 portionsbitar om den inte redan är uppdelad. Lägg ned laxbitarna i marinaden och låt dem ligga och marinera ett par minuter beroende på hur mycket tid som finns att tillgå. Lägg laxbitarna i en ugnsfast form, gärna bara lite större än laxen, och slå marinaden över. Sätt in i ugnen ca 15 min.

2. Grönt ris: Koka riset efter anvisning på paketet. Skölj och grovhacka spenaten. Skiva broccolin riktigt tunt, även den skalade stjälken. Skölj i kallt vatten. Blanda samman ärtor, spenat och broccolin, salta lätt och vänd sedan ned i det kokta varma riset.

3. Wasabimajonnäs : Separera äggulorna från vitorna. Blanda äggulor med senap, vinäger och salt. Rör samman och vispa ned oljan sakta i en fin och jämn stråle. Smaka av med wasabi.

Servera den sojabakade laxen med grönsaksris och wasabimajonnäs.

Recept: Malin Söderström

Näringsvärde: Kcal: 804, Fett: 46 g, Protein: 41 g, Kolhydrater: 53 g.

(Näringsvärdet är beräknad på 2 msk majonnäs/ portion.)

Varor du kanske har hemma?

Vi kan tyvärr inte leverera

  • 1 msk wasabipasta
Ca 67,91 kr/port Summa 271,65 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Samuel :

Alldeles för salt! Tror att man ska minska på mängden soja i marinaden, och på mängden salt i majonnäsen.

Lena :

Supergott! Tog bulgur istället, och (lat) Hellmans mayo och blandade med wasabi. Ungarna älskade det!

Joakim :

Fantastiskt gott och många olika smaker på samma gång. Vi bytte ut riset mot risoni och det var himmelskt gott!

Specialerbjudanden

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst