Recept | Huvudrätt | Kyckling/Fågel

Kycklingfilé med chimichurri och rostad potatis

Foto: Sanna Livijn Wexell Kycklingfilé med chimichurri och rostad potatis

Riktigt smakrik, lättlagad och god kycklingrätt som sköter sig själv i ugnen. Chimichurri är en grön örtig sås som ofta används till grillat kött eller fisk. Såsen är ursprungligen från Sydamerika men är idag populär i andra delar av världen. (Tastelines Barnkasse v34 2016) (Tastelines matkasse v34 2016) (Tastelines 2-personerskasse v9 2017)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Kyckling och potatis: Skölj och dela potatisen på mitten. Skala och klyfta löken och skala vitlöksklyftorna. Dela varje kycklingfilé i två delar. Lägg alltsammans på en plåt och tillsätt olja samt salt och peppar efter smak. Blanda om ordentligt. Dela citronen på mitten och lägg halvorna med snittytorna upp på plåten. Sätt in i ugnen ca 30 min.

3. Chimichurri: Skölj basilika, koriander och persilja. Skölj och riv citronskal och skala vitlöken.
4. Mixa ihop örterna med citronskal, citronsaft och olja med hjälp av en stavmixer till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.

5. Tomatsallad: Skölj och skiva tomaterna och lägg upp på ett fat. Ringla över olja och vinäger och krydda med en nypa salt och peppar.

Ta ut kyckling och potatis ur ugnen. Blanda med sköljd spenat och chimichurrin och lägg upp på ett fat. Pressa över saften från den grillade citronen. Var försiktig så att du inte bränner dig. Servera med tomatsallad.

Recept: Mari Bergman
Foto: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 433 kcal, 38 g protein, 15 g fett, 34 g kolhydrater.

Ca 75,63 kr/port Summa 302,50 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Kommentarer

Therése :

Provad

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst