Recept | Fika & tårtor | Övrigt

Kladdkaka i långpanna

Foto: Kerstin Eriksson Kladdkaka i långpanna

Perfekt då du ska baka till många! Kladdkaka i långpanna är enkelt att baka och blir sådär härligt kladdig och mumsig. Servera gärna med en klick vispad grädde eller strö över lite kakao eller florsocker innan servering.

Ingredienser

Visa inköpslista
sats
Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Häll sockret i en stor bunke och häll över det smälta smöret. Blanda ihop socker och smör ordentligt och knäck sedan i äggen ett och ett.
Blanda ned kakao, vaniljsocker och salt. Rör ned mjölet och blanda ihop till en slät och glansig smet.
Smörj en långpanna, ca 30x40 cm med smör eller använd ett bakplåtspapper. Häll över smeten i långpannan.

Grädda kladdkakan i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Kolla med provsticka ett par minuter innan - tänk på att alla ugnar är olika så tiden beror på båda ugn och hur kladdig du vill ha kakan.

Recept: Malin Juhanisdotter
Foto: Kerstin Eriksson

Ca 60,90 kr/port Summa 60,90 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst