Kladdkaka i långpanna
Malin Andersson

Kladdkaka i långpanna

45 minEnkelt
37,95 kr
1 portion20,23 kr per portion
Perfekt då du ska baka till många! Kladdkaka i långpanna är enkelt att baka och blir sådär härligt kladdig och mumsig. Servera gärna med en klick vispad grädde eller strö över lite kakao eller florsocker innan servering. Fler recept: Kladdkaka, Mjölkfri kladdkaka, Kladdkaka med Dulce de leche

9 dlStrösocker
2 mskVaniljsocker
0,5 tskSalt Fint
2,25 dlKakao
400 gMat & Bak Smör
8 stÄgg
6 dlVetemjöl
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Smält smöret.

3

Häll sockret i en stor bunke och häll över det smälta smöret. Blanda ihop socker och smör ordentligt och knäck sedan i äggen ett i taget.

4

Blanda ned kakao, vaniljsocker och salt. Rör ned mjölet och blanda ihop till en slät och glansig smet.

5

Smörj en långpanna, ca 30x40 cm med smör eller använd ett bakplåtspapper. Häll över smeten i långpannan.

6

Grädda kladdkakan i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Kolla med provsticka ett par minuter innan - tänk på att alla ugnar är olika så tiden beror på båda ugn och hur kladdig du vill ha kakan.

Bild:

Kerstin Eriksson