Jennie Walldéns kycklingbulgogi
Jennie Walldén

Jennie Walldéns kycklingbulgogi

40 minEnkelt
389,50 kr
4 portioner32,03 kr per portion
En smakrik koreansk rätt med het chiliaioli signerad Jennie Walldén. Tips! Tina gärna kycklingen dagen innan och marinera den i kylen över natten.

Tillbehör
1 stKrispsallat
3 dlBasmatiris
Rädissallad
2 mskRisvinäger
1 tskSesamfrö
60 gSalladslök
1 mskStrösocker
200 gRädisor
Koreansk chiliaioli
1 tskHonung Flytande
0,5 tskSesamolja
1 klyftaVitlök Vanlig
0,5 mskSriracha
1 dlMajonnäs
Kycklingbulgogi
700 gKycklinginnerfile Fryst
2 mskStrösocker
2 tskSriracha
3 klyftaVitlök Vanlig
4 mskJapansk soja
1 mskSesamolja
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Kycklingbulgogi: Skala och riv vitlöksklyftorna. Blanda ihop alla ingredienserna till kycklingbulgogin till en marinad förutom kycklingen. Skär kycklingen i munsstora bitar och lägg bitarna i marinaden. Låt marinera i minst 20 min eller mer, gärna över natten i kylskåp.

3

Rädissallad: Skiva rädisorna så tunt som möjligt, gärna på mandolin och skiva salladslöken. Blanda risvinäger och strösocker tills sockret har lösts upp. Häll över rädisor och salladslök, rör om och låt stå och dra i 15 min. Strössla sesamfrön på toppen.

4

Koreansk chiliaioli: Blanda samman majonnäs, gochujang/ srirachasås, honung, sesamolja och riven vitlök till en aioli.

5

Kycklingbulgogi: Stek kycklingen till gyllene och genomstekt.

Servera kycklingen med ris, koreansk chiliaioli, rädissallad och salladsblad.

Näringsvärde: 752 kcal, 48 g protein, 36 g fett, 57 g kolhydrater

Bild:

Magnus Skoglöf