Jennie Walldéns grillade lax med asiatisk glaze samt sparris och vårlök i brynt sojasmör

Jennie Walldéns grillade lax med asiatisk glaze samt sparris och vårlök i brynt sojasmör

30 minEnkelt
973,55 kr
4 portioner116,08 kr per portion
Jennie Walldéns grillade lax med asiatisk glaze samt sparris och vårlök i brynt sojasmör

800 gFärsk laxfilé
Glaze
1 dlOstronsås
1 tskFärsk ingefära
1 klyftaVitlök Vanlig
1 dlSweet Chili
1 tskSesamolja
0,5 stLime
Tillbehör
1 krmFlingsalt
50 gMat & Bak Smör
1 mskJapansk soja
1 tskSherryvinäger
3 dlJasminris
8 stSalladslök
1 klyftaVitlök Vanlig
1 dlMandlar rostade
250 gSparris Färsk
Till garnering
100 gRädisor
1 dlGräslök - färsk
4 mskSesamfrö
Instruktioner
1

Skala och riv ingefära och vitlök. Blanda ihop alla ingredienserna till glacen och pressa i limejuicen.

2

Bryn smöret till det är gyllene och doftar kola. Dra av från plattan och tillsätt soja, sherryvinäger samt riven vitlök.

3

Grilla grönsakerna i endast 2-3 minuter. Häll det brynta smöret över. Strössla över grovhackad mandel och lite flingsalt.

4

Dela laxen i 4 jämnstora bitar. Lägg på grillen på indirekt värme med skinnsidan ner. Pensla på glaze och stäng locket på grillen. Låt grilla i ca 5 minuter. Toppa sedan med svarta eller vita rostade sesamfrön, skivade rädisor och finhackad gräslök. Strössla över lite flingsalt.

5

Servera laxen och det gröna genast tillsammans med ångande varmt ris.