Italienska wallenbergare med färskpotatis och broccoli
Mari Bergman

Italienska wallenbergare med färskpotatis och broccoli

40 minEnkelt
265,50 kr
4 portioner43,37 kr per portion
Goda medelhavssmaker!

Sås
2 krmSvartpeppar Malen
1 dlVispgrädde
1 klyftaVitlök Vanlig
1 tskTorkad oregano
0,75 tskSalt Fint
0,2 stChilifrukter
1,5 mskTomatpuré
370 gKörsbärstomater Konserverade
Wallenbergare
1 dlStandardmjölk
3 krmSvartpeppar Malen
1,5 tskSalvia - torkad
1 tskSalt Fint
0,25 stBasilika - färsk
1 mskMat & Bak Smör
1 stCitron
400 gKalvfärs
2 mskPotatismjöl
Tillbehör
1 stBroccoli Färsk
2 krmSalt Fint
800 gFärskpotatis
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Tillbehör: Tvätta potatisen och koka i saltat vatten. Koka upp saltat vatten till broccolin. Skölj och dela broccolin i buketter. Koka buketterna lite lätt strax innan servering.

3

Wallenbergare: Blanda mjölk med potatismjöl, citronskal, salvia, salt och svartpeppar i en bunke. Vispa runt ordentligt så att mjölet löser sig. Tillsätt färsen och finhackade basilikablad. Blanda runt och forma biffar.

4

Hetta upp en panna med lite olja och smör. Stek biffarna på båda sidor så att det får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 10 min.

5

Sås: Skölj och finhacka chili och skala och finhacka vitlöken. Fräs det i fettet som finns kvar i pannan och slå på körsbärstomaterna. Krydda med oregano, salt och svartpeppar. Låt det koka ihop och mixa sedan såsen slät med en stavmixer direkt i pannan. Tillsätt grädde och blanda runt. Smaka av och slå sedan såsen över biffarna.

6

Servera wallenbergarna tillsammans med nykokt färskpotatis och lättkokt broccoli.

Näringsvärde: 603 KCAL 26 G PROTEIN 36 G FETT 39 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd