Grillad ananas med glass, honungsrostade nötter och hackad choklad
Mari Bergman

Grillad ananas med glass, honungsrostade nötter och hackad choklad

20 minEnkelt
226,25 kr
4 portioner9,02 kr per portion
Det går alldeles utmärkt att även göra efterrätten på grillen! Här grillar vi skivor av ananas och serverar med glass, knapriga nötter och toppar med hackad choklad. Ljuvligt gott!

55 gNötmix Saltad/Rostad
1 mskKokoschips
1 stAnanas Färsk
0,5 mskRapsolja
50 gChokladkaka Ljus
1 krmSalt Fint
1 mskHonung Flytande
500 mlVaniljglass
Instruktioner
1

Skär bort skalet från ananasen och skär ananasen i 1 cm tjocka skivor. Grilla ananasen på utegrillen tills den får en fin gyllene yta.

2

Grovhacka nötterna och bryn i rapsolja på medelvärme i en panna i ca 2 min. Tillsätt honung och salt. Rosta ytterligare i ca 1 min. Vänd runt ordentligt.

3

Lägg upp de grillade ananasskivorna på ett fat. Lägg en klick vaniljglass i mitten och toppa med honungsrostade nötter, kokosflingor och grovhackad choklad.

Styling: Carina Hejde

Bild:

Nurlan Emir