Grekiska biffar i tomatsås med fetaostsmul
Mari Bergman

Grekiska biffar i tomatsås med fetaostsmul

40 minEnkelt
416,50 kr
4 portioner49,67 kr per portion
Smakrika grekiska biffar som du låter puttra i en ljuvlig tomatsås. Serveras med smulad fetaost och rostade rotfrukter. En fantastisk måltid helt enkelt!

Biffar
2 tskBasilika - fryst
1 tskTimjan - torkad
1 klyftaVitlök Vanlig
1 tskSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
500 gKöttfärs - Nöt
1 mskOlivolja
1 tskPaprikakrydda
Rostade rotfrukter
300 gPalsternacka
1 krmSalt Fint
2 mskOlivolja
300 gMorötter
500 gPotatis
Tillbehör
1 mskOlivolja
1 mskVinäger
75 gSalladsmix
0,5 stGurka
Tomatsås
0,5 dlVatten
1 tskBalsamvinäger
1 mskTomatpuré
1 tskHonung
400 gPastasås
1 tskGrönsaksbuljong
1 krmSvartpeppar Malen
75 gFetaost
70 gSoltorkade Tomater
1 mskBasilika - fryst
1 krmSalt Fint
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Rostade rotfrukter: Skala rotfrukterna och skär dem i mindre bitar. Lägg på en plåt och tillsätt olja och salt efter smak. Rosta i ugnen ca 30-40 min.

3

Biffar: Lägg färsen i en bunke. Tillsätt finriven vitlök, paprikapulver, timjan, basilika, salt och peppar. Forma 8 biffar med vattensköljda händer.

4

Hetta upp olja i en stekpanna och bryn biffarna på medelhög värme ca 1 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lyft över biffarna på en tallrik och sänk värmen i pannan.

5

Tomatsås: Finhacka de soltorkade tomaterna. Tillsätt pastasås, vatten, soltorkade tomater, basilika, balsamvinäger, tomatpuré, buljong och honung. Låt det puttra ihop och smaka av med lite salt och peppar. Lägg ner biffarna i såsen och låt dem sjuda i ca 10 min.

6

Tillbehör: Skölj salladen och lägg upp i en skål. Skölj och tärna gurkan och strö över. Ringla över lite olja och vinäger.

Smula fetaost över biffarna och servera med rostade rotfrukter och sallad.

Näringsvärde: 601 kcal, 34 g protein, 30 g fett, 44 g kolhydrater

Bild:

Sanna Livijn Wexell