Frittata med gröna ärtor, mascarpone och rostade tomater
Mari Bergman

Frittata med gröna ärtor, mascarpone och rostade tomater

45 minEnkelt
319,55 kr
4 portioner28,34 kr per portion
Lättlagad och fantastiskt god frittata med gröna ärtor och krämig mascarpone. De ugnsrostade tomaterna på toppen är verkligen så goda. En riktig vardagsräddare!

Topping
0,5 mskOlivolja
100 gMascarpone
0,5 stBasilika - färsk
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskSalt Fint
450 gGröna Ärtor Frysta
50 gGrana Padano
Äggstanning
1 mskOlivolja
5 stÄgg
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 stLantbuljong
1 krmSalt Fint
1,5 dlMellanmjölk
Tomat
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
250 gKörsbärstomater
Tillbehör
50 gFärsk bladspenat
Instruktioner
1

Tina ärtorna. Sätt ugnen på 200 grader.

2

Tomater: Halvera tomaterna och lägg dem med fröhuset uppåt i en ugnsfast form. Ringla över lite olja och krydda med en nypa salt och peppar. Rosta i ugnen ca 15-20 min.

3

Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, buljongpulver, salt och peppar. Värm oljan i en stekpanna och häll i äggstanningen. Stek frittatan i ca 5-10 min på medelvärme. Sänk värmen mot slutet så att den inte bränns vid.

4

Topping: Mosa ihop de tinade ärtorna med mascarpone, riven grana padano, finhackad basilika och olja med en gaffel. Smaka av med salt och peppar.

5

Fördela ärtblandningen jämt över frittatan och sätt in i ugnen i ca 10-15 min så att den stelnar och gräddas till en fin yta. Tiden kan variera lite beroende på ugn.

Toppa frittatan med de ugnsrostade tomaterna och servera tillsammans med spenat.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 427 kcal, 24 g protein, 21 g fett, 21 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell