Recept | Huvudrätt | Frukt/Grönsaker/Rotfrukter

Frittata med gröna ärtor, mascarpone och rostade tomater

Foto: Sanna Livijn Wexell Frittata med gröna ärtor, mascarpone och rostade tomater

Lättlagad och fantastiskt god frittata med gröna ärtor och krämig mascarpone. De ugnsrostade tomaterna på toppen är verkligen så goda. En riktig vardagsräddare!(Tastelines matkasse v35 2016) (Tastelines vegokasse v14 2017)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Tina ärtorna. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Tomater: Halvera tomaterna och lägg dem med fröhuset uppåt i en ugnsfast form. Ringla över lite olja och krydda med en nypa salt och peppar. Rosta i ugnen ca 15-20 min.

3.Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, grönsaksbuljong, salt och peppar. Värm oljan i en stekpanna och häll i äggstanningen. Stek frittatan ca 5-10 min på medelvärme. Sänk värmen mot slutet så att den inte bränns vid.

4.Topping: Mosa ihop de tinade ärtorna med mascarpone, riven grana padano, finhackad basilika och olja med en gaffel. Smaka av med salt och peppar.
5. Fördela ärtblandningen jämt över frittatan och sätt in i ugnen ca 10 min så att den stelnar och gräddas till en fin yta.

Toppa frittatan med de ugnsrostade tomaterna och servera tillsammans med spenat.

Recept: Mari Bergman
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 427 kcal, 24 g protein, 21 g fett, 21 g kolhydrater.

Ca 56,65 kr/port Summa 226,60 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst