Recept | Brunch | Fisk

Fish Taco

Foto: Julia Olsson Fish Taco

En mexikansk goding som fish-tacos finns även med bland veckans middagar. En lite annorlunda rätt här i sverige kanske men oj så gott det är. Fish-tacos kan göras på många olika vis, här använder vi en vit fisk som får smak av fräsch lime och frisk koriander. Men testa gärna även att steka lax med lite chili och socker, blir också otroligt gott till. (Familjematkassen v42 2012)(Familjematkassen v52 2013)

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Fisk: Skär fisken i ganska små bitar. Lägg den i en
form eller på en tallrik. Pressa över limesaft och krydda med salt, spiskummin och grovhackad koriander. Låt marinera i ca 20 min.

2. Coleslaw: Finstrimla vitkålen och salladslöken. Blanda med limesaft, majonäs, spiskummin och
smaka av med salt.

3. Pico de Gallo: Grovhacka tomaterna och pressa ur vattnet genom en sil. Finhacka rödlök och koriander och blanda med tomathacket. Pressa i vitlök och tillsätt honung. Smaka av med salt och peppar.

4. Guacamole: Mosa ihop avokadons fruktkött med finhackad tomat, finhackad salladslök, finhackad
koriander, limesaft och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.

5. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och stek fiskbitarna några minuter.

Låt var och en komponera ihop sin egen taco med bröd, fisk, coleslaw, salsa och guacamole.

Näringsvärde:

450 KCAl
28 gram protein
20 gram fett
33 gram kolhydrater

Ca 74,09 kr/port Summa 296,35 kr

Ett recept från:

Detta recept kommer från en av våra medlemmar.

Lägg till recept

Liknande recept

Kommentera

Specialerbjudanden

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst