Fikon- och ädelostpaj
Mari Bergman

Fikon- och ädelostpaj

1 tEnkelt
299,55 kr
8 portioner18,06 kr per portion
En smakrik paj med ädelost som toppas med färska fikon, päron och valnötter. Ett gott inslag på julbordet eller som huvudrätt tillsammans med en sallad.

Topping
4 stFikon Färska
1 stPäron
50 gValnötter
Fyllning
3 dlVispgrädde
100 gTorkade Fikon
3 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
200 gÄdelost
6 stÄgg
Pajskal
230 gSmördeg
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Pajskal: Placera ett bakplåtspapper i en springform eller smöra en pajform. Tryck ut pajdegen ordentligt upp på kanterna och nagga degen med en gaffel.

3

Fyllning: Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en bunke. Grovhacka fikonen. Tillsätt fikon och smula i ädelost i äggstanningen. Häll äggstanningen i pajformen och grädda pajen i ca 30-40 min.

4

Topping: Skär de färska fikonen i klyftor och skär päronet i tunna skivor. Toppa pajen med fikon, päron och valnötter. Servera pajen varm eller kall.

Bild:

Nurlan Emir