Chili sin carne på sojafärs
Mari Bergman

Chili sin carne på sojafärs

30 minEnkelt
170,65 kr
4 portioner19,30 kr per portion
Lättlagad och smakrik chili på sojafärs och blandade bönor som serveras med ris. Chili sin carne går även bra att göra på annan vegofärs. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här Se alla våra klimatberäknade recept här. CO2e/portion: 0,43

Chili sin carne
1 dlVatten
2 tskSpiskummin
300 gSojafärs
1 stGul lök
1 tskVitvinsvinäger
380 gBlandade bönor
1 tskSalt Fint
1 stGul Paprika
0,5 mskOlivolja
2 tskPaprikakrydda
500 gKrossade Tomater
1 klyftaVitlök Vanlig
1 tskChiliflakes
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 stPersilja - färsk
Tillbehör
2 dlBasmatiris
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Chili sin carne: Skala och finhacka vitlök och lök. Tärna paprikan.

3

Hetta upp olja i en djup stekpanna/gryta och bryn vitlök och lök med spiskummin, paprikapulver och chiliflakes i 2 min.

4

Tillsätt vinäger och fräs samman.

5

Tillsätt tärnad paprika, sojafärs, krossade tomater, vatten, salt och peppar och låt chili sin carnen puttra i ca 15 min. Rör om då och då.

6

Tillsätt avrunna bönor i grytan och låt dem bli varma. Smaka av med ev mer salt och peppar.

7

Tillsätt finhackad persilja och servera med nykokt ris.

8

Näringsvärde: 497 kcal, 26 g protein, 10 g fett, 69 g kolhydrater.

Bild:

Nurlan Emir