Recept | Buffé | Frukt/Grönsaker/Rotfrukter

Bakad rotselleri med senapstäcke

Foto: Nurlan Emir Bakad rotselleri med senapstäcke

Det perfekta veganska alternativet till den klassiska julskinkan. Gott och lättlagat dessutom.

Ingredienser

Visa inköpslista
port
Gör så här:

1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Rotselleri: Skala rotsellerin runt om. Skär bort den grövsta delen med en kniv.
3. Skär ½ cm djupt rutmönster på toppen av rotsellerin och lägg dem på varsitt folieark.
4. Gnid in rotsellerin med oljan och saltet. Vik ihop folien och lägg över på en ugnsplåt men låt toppen på folien vara lite öppen så att ångan kan passera. Baka i ca 2 tim tills rotsellerin är mjuk.
5. Senapstäcke: Blanda ihop olja, senap, potatismjöl och salt.
6. Ta ut rotsellerin ur ugnen.
7. Höj ugnstemperaturen till 225 grader.
8. Ta ur rotsellerin ur folien och lägg tillbaka dem på plåten. Pensla rotsellerin med senapskrämen och strö över ströbrödet. Griljera i ugnen i ca 10 min.
9. Lägg upp på en skärbräda och dekorera med färsk grönkål. Servera istället för julskinka.

Recept: Mari Bergman
Foto: Nurlan Emir
Styling: Carina Hejde och Mari Bergman

Inköpslista

Ca 96,85 kr/port Summa 96,85 kr

Ett recept från:

www.mathem.se

Liknande recept

Kommentera

Blandad frukt!

Köp 7 kg blandad frukt hos oss på MatHem. Vi plockar ihop säsongens finaste frukter åt dig och du får dem bekvämt levererade till dörren.

Klicka här för mer information
Kundtjänst