Äppelglögg med kanel, ingefära och clementin
Mari Bergman

Äppelglögg med kanel, ingefära och clementin

30 minEnkelt
335,20 kr
4 portioner26,04 kr per portion
Att göra egen äppelglögg är enkelt, går hyfsat snabbt, men framför allt är det otroligt gott. Häll upp i en vacker flaska och servera på julens glöggmingel.

Dekoration
1 stKanel Hel
1 stSmåcitrus
1 stÄpple Golden Delicius
1,5 tskKardemummakärnor
3 mskHonung Flytande
2 stSmåcitrus
25 gFärsk ingefära
1 tskNejlikor
1,5 lÄppelmust
3 stKanel Hel
Instruktioner
1

Koka upp äppelmust, honung, 3 st kanelstänger, lätt stötta kardemummakärnor, nejlikor, grovhackad färsk ingefära och 2 skalade och skivade clementiner i en kastrull. Sänk värmen och låt sjuda under lock ca 20 min.

2

Sila äppelmusten och häll upp den i en fin kanna. Tillsätt 1 skivat äpple, 1 clementin i skivor och 1-2 kanelstänger för dekoration. Drick och njut!

Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell

Bild:

Sanna Livijn Wexell