Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Yakiniku på Oumph | ||
| 1 msk | Rapsolja | |
| 0,5 st | Purjolök | |
| 1 st | Äpple Royal Gala | |
| 0,5 msk | Färsk ingefära | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 0,75 dl | Japansk soja | |
| 3 msk | Honung Flytande | |
| 1 msk | Sesamfrö | |
| 560 g | Vegetariska Strimlor/Strips | |
| 3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| Kimchi | ||
| 1 st | Lime | |
| 1 tsk | Salt | |
| 0,5 dl | Rapsolja | |
| 0,5 st | Chilipeppar Röd | |
| 2 msk | Honung Flytande | |
| 1 msk | Färsk ingefära | |
| 1 tsk | Vitvinsvinäger | |
| 1 st | Salladskål | |
| Tillbehör | ||
| 3 dl | Jasminris | |
Yakiniku på Oumph: Tina Oumphen. Skölj och strimla purjolöken och skala och riv vitlök, ingefära och äpple på ett rivjärn. Blanda ihop i en skål med soja, honung och sesamfrön. Lägg i den tinade Oumphen i marinaden och låt stå 10 min.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Kimchi: Skölj och strimla salladskålen. Skölj och finhacka chili samt skala och riv ingefära. Blanda ihop i en stor skål och tillsätt honung, rapsolja, limesaft, vinäger och salt. Massera kålen med händerna ordentligt och låt stå till servering.
Yakiniku på Oumph: Hetta upp olja i en stekpanna och stek Yakinikublandningen på medelhög värme ca 4-5 min. Blanda om lite då och då sa att det inte bränns vid.
Servera Yakiniku tillsammans med kimchi och ris.
Näringsvärde: 663 kcal, 31 g protein, 8 g fett, 92 g, kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

38,42 kr /kg

1 Äpple Royal Gala EKO 6-pack Klass1
53,87 kr /kg

139,75 kr /kg

36,95 kr

162,34 kr /kg

52,66 kr /kg

198,00 kr /kg

37,44 kr /kg

40,56 kr /l

34,50 kr

296,67 kr /l

111,90 kr /kg

217,27 kr /kg

29,17 kr /kg

139,80 kr /l

39,95 kr /kg