Gravad lax
Elisabeth Johansson

Gravad lax

30 minEnkelt
468,95 kr
8 portioner47,85 kr per portion
Att grava sin egen lax är enkelt och väldigt gott. Var inte rädd för att experimentera med olika kryddningar och smaker som du gillar. Receptet är hämtat ur boken "Fun dining" av Elisabeth Johansson (Massolit).

0,5 stDill - färsk
0,5 tskSvartpeppar
1 kgFärsk laxfilé
2 mskSalt Fint
4 mskStrösocker
Instruktioner
1

Blanda socker, salt och peppar. Använda vit eller svartpeppar från kvarn. Gnid försiktigt in laxen med kryddblandningen, hacka 6 st dillstjälkar och strö över.

2

Lägg laxen antingen i en plastpåse eller i en form med kant och plasta in.

3

Låt laxen stå i rumstemperatur i ett par timmar tills sockret börjar smälta. Flytta den till kylen och låt den stå i cirka 2 dygn, vänd efter halva tiden. Skär upp laxen i tunna skivor.

Bild:

Susanna Blåvarg