Gå vidare till huvudinnehåll
Svampsås med Karljohanssvamp
Mia Troberg

Svampsås med Karljohanssvamp

45 minEnkelt
406,60 kr
6 portioner 60,56 kr per portion
En riktigt god svampsås gör du på torkad svamp. Glöm inte att spara blötläggningsvattnet!

2 klyftaVitlök Färsk
100 gKarl-Johan Svamp Torkad
1 tskSalt
80 gSmör
2 stSchalottenlök
3 mskVetemjöl
2 dlSteksky
2 krmVitpeppar Malen
4 dlVispgrädde
2 dlVatten
Instruktioner
1

Blötlägg svampen i några dl vatten i minst 30 minuter. Finhacka lök och vitlök. Ta upp svampen men behåll blötläggningsvattnet. Fräs svampen i smör tills all vätska försvunnit.

2

Tillsätt lök och vitlök och fräs en stund. Tillsätt salt och peppar, pudra över mjöl, rör runt och häll på grädden, steksky och blötläggningsvattnet. Rör om och låt koka upp, späd med blötläggningsvattnet till önskad konsistens.

Bild:

Linnea Swärd