Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 klyfta | Vitlök Färsk | |
100 g | Karl-Johan Svamp Torkad | |
1 tsk | Salt | |
80 g | Smör | |
2 st | Schalottenlök | |
3 msk | Vetemjöl | |
2 dl | Steksky | |
2 krm | Vitpeppar Malen | |
4 dl | Vispgrädde | |
2 dl | Vatten |
Blötlägg svampen i några dl vatten i minst 30 minuter. Finhacka lök och vitlök. Ta upp svampen men behåll blötläggningsvattnet. Fräs svampen i smör tills all vätska försvunnit.
Tillsätt lök och vitlök och fräs en stund. Tillsätt salt och peppar, pudra över mjöl, rör runt och häll på grädden, steksky och blötläggningsvattnet. Rör om och låt koka upp, späd med blötläggningsvattnet till önskad konsistens.
Bild:
Linnea Swärd
5 Karl Johan Svamp Torkad La Gustosa
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria