Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Sås | ||
| 250 ml | Havrebaserad matlagning | |
| 1 tsk | Japansk soja | |
| 0,5 dl | Vatten | |
| 2 tsk | Grönsaksfond | |
| 0,5 krm | Strösocker | |
| 0,25 st | Persilja | |
| 1 krm | Svartpeppar | |
| Köttbullar | ||
| 2 krm | Svartpeppar | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 0,5 tsk | Salt | |
| 2 tsk | Dijonsenap | |
| 600 g | Sojafärs | |
| 0,5 st | Gul lök | |
| 1,5 tsk | Grönsaksfond | |
Köttbullar: Tina den formbara färsen ordentligt innan tillagning.
Skala och finhacka lök och fräs mjuk i olivolja.
Blanda den tinade färsen med stekt lök, dijonsenap, grönsaksfond, salt och peppar. Forma ca 20 bullar och stek i olja runt om i ca 7-10 min på medelvärme.
SåS: Tillsätt havregrädde, vatten, soja, grönsaksfond, socker och peppar till köttbullarna och låt såsen sjuda i ca 2-3 min. Toppa med hackad persilja.
Servera med t.ex. kokt potatis, inlagd gurka och en god sallad.
Bild:
Nurlan Emir

43,80 kr /l

21,95 kr /st

94,06 kr /kg

24,38 kr /kg

303,33 kr /l

230,56 kr /l

19,95 kr /kg

969,12 kr /kg

114,60 kr /l

33,25 kr /kg

114,75 kr /kg