Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 2 dl | Strösocker | |
| 1 dl | Muscovadosocker | |
| 1 krm | Flingsalt | |
| 1 tsk | Vitvinsvinäger | |
| 100 g | Smör | |
| 1,5 dl | Sirap Ljus | |
| 1 st | Bakplåtspapper | |
| 3 dl | Vispgrädde | |
Bryn smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, muscovadosocker, grädde, ljus sirap, vitvinsvinäger och salt. Koka upp och låt koka på medelvärme i ca 40 min (till 125-130 grader). Rör om då och då.
Gör ett kulprov för att se om kolan stelnar.
Häll upp kolan i en form med bakplåtspapper, ca 20x30 cm. Låt kolan stå i rumstemperatur i minst 6 tim för att stelna.
Skär kolan i bitar. Strö över lite flingsalt och linda in i smörpapper. Förvara kolan i en burk i rumstemperatur.
Bild:
Nurlan Emir

78,75 kr /kg

27,93 kr /kg

34,50 kr

22,50 kr /kg

167,80 kr /kg

139,80 kr /l

129,00 kr /kg

0,83 kr /st


