Gå vidare till huvudinnehåll
Vegansk knäck
Malin Andersson

Vegansk knäck

40 minEnkelt
63,85 kr
1 portion 10,70 kr per portion
Juligaste julgodiset i en vegansk version. Vegansk knäck är precis lika god som vanlig! Tips: Vill du ha annan smak på knäcken? Använd t.ex en tsk lakritspulver, en msk kakao eller lite hackad mandel för variation. Blir ca 50 st.

1,5 dlStrösocker
1,5 dlHavrebaserad matlagning
1,5 dlSirap Ljus
1 tskSolrosolja
Instruktioner
1

Blanda socker, sirap och havregrädde i en kastrull.

2

Låt koka kraftigt i ca 30 minuter, testa gärna om smeten är klar genom att göra kulprovet (se tips nedan).

3

Blanda ned solrosoljan (eller mjölkfritt margarin) och fördela smeten i små knäckformar med hjälp av en sked.

4

Ställ kallt tills knäcken stelnat.

Kulprovet: Häll kallt vatten i ett glas eller en liten skål. Använd en tesked för att droppa lite av smeten i vattnet. Om du kan forma en kula av smeten så har det kokat klart.

Bild:

Kerstin Eriksson