Vegansk knäck
Malin Andersson

Vegansk knäck

40 minEnkelt
134,85 kr
1 portion24,78 kr per portion
Juligaste julgodiset i en vegansk version. Vegansk knäck är precis lika god som vanlig! Tips: Vill du ha annan smak på knäcken? Använd t.ex en tsk lakritspulver, en msk kakao eller lite hackad mandel för variation.

1,5 dlStrösocker
1,5 dlHavrebaserad matlagning
1,5 dlSirap Ljus
1 tskSolrosolja
Instruktioner
1

Blanda socker, sirap och havregrädde i en kastrull.

2

Låt koka kraftigt i ca 30 minuter, testa gärna om smeten är klar genom att göra kulprovet (se tips nedan).

3

Blanda ned solrosoljan (eller mjölkfritt margarin) och fördela smeten i små knäckformar med hjälp av en sked.

4

Ställ kallt tills knäcken stelnat.

Kulprovet: Häll kallt vatten i ett glas eller en liten skål. Använd en tesked för att droppa lite av smeten i vattnet. Om du kan forma en kula av smeten så har det kokat klart.

nedan). 3. Blanda ned solrosoljan (eller mjölkfritt margarin) och fördela smeten i små knäckformar med hjälp av en sked. 4. Ställ kallt tills knäcken stelnat.

Kulprovet: Häll kallt vatten i ett glas eller en liten skål. Använd en tesked för att droppa lite av smeten i vattnet. Om du kan forma en kula av smeten så har det kokat klart.

Bild:

Kerstin Eriksson