Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Dekoration | ||
125 g | Blåbär | |
250 g | Jordgubbar Färska | |
2 dl | Pärlsocker | |
Chokladbollssmet | ||
0,5 dl | Starkt kaffe | |
400 g | Smör | |
4 dl | Florsocker | |
7,5 dl | Havregryn | |
0,5 dl | Riven kokos | |
1,5 dl | Kakao |
Chokladbollssmet: Låt smöret bli rumstempererat.
Blanda ihop smör med florsocker.
Mixa havregryn i en mixer och tillsätt kakao, kaffe och riven kokos. Blanda ihop havregrynsblandningen med smöret till en jämn smet.
Klä en springform med plastfolie. Fyll formen med 2/3 av chokladbollssmeten, täck med plastfolie och ställ in i kylen minst 30 min.
Dekoration: Gör chokladbollar av resen av chokladbollssmeten och rulla i pärlsocker. Låt chokladbollarna stå i kylen ca 15 min. Halvera jordgubbar.
Montering: Tag ut tårtan ur formen och lägg på ett tårtfat. Dekorera med chokladbollar, jordgubbar, blåbär och lite pärlsocker. Klart att servera!
Bild:
Nurlan Emir
1 Blåbär Frysta 500g Magnihill
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant