Gå vidare till huvudinnehåll
Busenkel chokladbollstårta
Carina Hejde

Busenkel chokladbollstårta

20 minEnkelt
305,25 kr
10 portioner 15,14 kr per portion
En tårta som smakar chokladboll - det kan inte bli bättre! Tårtan är superenkel att göra och kommer garanterat uppskattas av både stora och små. Passa på att fixa ihop den tillsammans med barnen och dekorera med det som ni tycker mest om.

Dekoration
125 gBlåbär
250 gJordgubbar Färska
2 dlPärlsocker
Chokladbollssmet
0,5 dlStarkt kaffe
400 gSmör
4 dlFlorsocker
7,5 dlHavregryn
0,5 dlRiven kokos
1,5 dlKakao
Instruktioner
1

Chokladbollssmet: Låt smöret bli rumstempererat.

2

Blanda ihop smör med florsocker.

3

Mixa havregryn i en mixer och tillsätt kakao, kaffe och riven kokos. Blanda ihop havregrynsblandningen med smöret till en jämn smet.

4

Klä en springform med plastfolie. Fyll formen med 2/3 av chokladbollssmeten, täck med plastfolie och ställ in i kylen minst 30 min.

5

Dekoration: Gör chokladbollar av resen av chokladbollssmeten och rulla i pärlsocker. Låt chokladbollarna stå i kylen ca 15 min. Halvera jordgubbar.

6

Montering: Tag ut tårtan ur formen och lägg på ett tårtfat. Dekorera med chokladbollar, jordgubbar, blåbär och lite pärlsocker. Klart att servera!

Bild:

Nurlan Emir