Gå vidare till huvudinnehåll
Sej med dijonsenap, vitt vin och blandade örter
Hemmakock

Sej med dijonsenap, vitt vin och blandade örter

20 minEnkelt
530,50 kr
4 portioner80,51 kr per portion
Snabb, enkel och välsmakande fiskrätt.

700 gSejfile
1 tskSalt Fint
2 mskSmör
2 tskDill - torkad
1 klyftaVitlök
2 mskDijonsenap
4 mskBladpersilja - färsk
2 dlCreme Fraiche Naturell
4 mskGräslök - färsk
2 stSchalottenlök
2 krmVitpeppar
1 dlMatlagningsvin Vitt
Instruktioner
1

Skölj fisken, och byxa den, (det vill säga skär bort resterande ben genom att skära ut en kil ur filéernas övre del).

2

Salta och peppra, och dela filéerna i portionsbitar.

3

Hetta upp smör i en traktörpanna. Fräs schalottenlök och vitlök mjuka.

4

Häll över vinet, och låt det koka in till hälften.

5

Tillsätt crème fraiche och dijonsenap, och blanda väl. Låt såsen koka upp.

6

Placera fiskbitarna tätt intill varandra i såsen, och tryck försiktigt ned dem.

7

Lägg på locket på traktörpannan, och stäng av plattan. Låt fisken tillagas på eftervärmen.

8

Titta till den efter ett par minuter, och vänd eventuellt försiktigt fiskbiotarna i såsen.

9

Smaka av såsen, salta och peppra vid behov. Hacka örterna, och strö över dem precis innan serveringen.

Bild:

Annika Ingemarsson