Choklad- och vaniljpannacotta med krossade hallon
Mari Bergman

Choklad- och vaniljpannacotta med krossade hallon

6 tEnkelt
700,05 kr
4 portioner60,28 kr per portion
Choklad, vanilj och hallon i en och samma dessertdröm. Pannacotta är perfekt att servera på nyårsmenyn eller till festen då den går att förbereda redan dagen innan. Vi har toppat vår pannacotta med hallonkross, maräng och en trevlig macaron som pricken över i:et!

Krossade hallon
1 mskStrösocker
1 stLime
200 gHallon Färska
Vaniljpannacotta
0,75 dlGräddfil
1 stGelatinblad
2 mskStrösocker
2,5 dlVispgrädde
1 stVaniljstång
Topping
0,25 stCitronmeliss
50 gMacarons
10 gMaränger
50 gHallon Färska
Chokladpannacotta
2,5 dlVispgrädde
1 krmFlingsalt
1 stGelatinblad
65 gMörk chokladkaka
1 tskVaniljpulver
Instruktioner
1

Chokladpannacotta: Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten.

2

Koka upp grädden tillsammans med vaniljpulver. Låt sjuda på svag värme i 1 min. Ta kastrullen från värmen.

3

Bryt chokladen i bitar och blanda ner i grädden så att den smälter. Tillsätt flingsalt, rör ner gelatinbladet och vispa samman. Häll upp i glas och ställ kallt i minst 2 tim.

4

Vaniljpannacotta: Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Gröp ur vaniljen från vaniljstången.

5

Koka upp grädden tillsammans med socker och vanilj. Låt sjuda på svag värme i 1 min. Ta kastrullen från värmen och rör ner gelatinbladet. Tillsätt gräddfilen och vispa samman.

6

Ta ut chokladpannacottan ur kylen och fördela vaniljpannacottan över. Ställ kallt i ytterligare minst 2 tim.

7

Krossade hallon: Mortla eller krossa samman hallon med socker, rivet limeskal och limesaft.

Toppa pannacottan med krossade hallon och dekorera med några extra färska hallon, maräng, citronmeliss och en macaron. Servera och njut!

Bild:

Nurlan Emir