Rågbröd och bönröra med basilika och krispig gurka
Julia Thielen

Rågbröd och bönröra med basilika och krispig gurka

15 minEnkelt
168,20 kr
4 portioner20,90 kr per portion
Mättande frukost eller hälsosamt mellanmål, prova toppa rågbröd med vår bönröra som får fin smak av basilika. Originalreceptet är klimatberäknad till ca 0,1 kg CO2e/kg per portion. Det här receptet klarar kraven i WWF:s One Planet Plate koncept - recept beräknade för en klimatbudget. Se fler One Planet Plate-recept här. För att klara kraven i One Planet Plate: Välj ekologiskt certifierat rågbröd och sesampasta.

1 stCitron
300 gSkivat rågbröd
20 gKrasse
380 gVita Bönor Naturella
1 tskSalt Fint
20 gGurka
1 klyftaVitlök Vanlig
20 gBasilika - färsk
2 mskSesampasta
Instruktioner
1

Häll av bönorna i en sil och skölj med vatten. Lägg dem i en mixer tillsammans med tahina, en riven vitlöksklyfta, 2 msk citronjuice, en näve färska basilikablad och salt. Mixa till en slät kräm.

2

Skölj och skiva upp gurkan.

3

Rosta ditt bröd.

4

Bre bönröran på ditt bröd (både över- och underdel) och addera gurkan. Klipp över krasse över gurkan.

För att klara kraven i One Planet Plate:

Välj ekologiskt certifierat rågbröd, vitlök, citron och gurka.

Bild:

Julia Thielen