Gå vidare till huvudinnehåll
Kolapaj med vinbär

Kolapaj med vinbär

1 tEnkelt
188,75 kr
4 portioner 17,30 kr per portion
Riktigt god kolapaj från bloggen Våra oköttsliga lustar.

Kolasmet
2 dlHavrebaserad matlagning
2 dlStrösocker
2 dlSirap Ljus
100 gMargarin Mjölkfritt
Tillbehör
2 dlVinbär
Pajdeg
100 gMargarin Mjölkfritt
1 dlHavregryn
2 mskVatten
2,5 dlVetemjöl
Instruktioner
1

Nyp ihop degen och låt vila i kyl någon timme. Kavla ut och klä en pajform. Grädda i 225 grader i cirka 10 minuter, tills pajskalet fått fin färg. Gör kolasmeten under tiden.

2

Koka havregrädde, socker och sirap till 120 grader. Tillsätt margarinet och låt svalna något. Häll kolasmeten i pajskalet och låt kallna. Dekorera pajen med cirka en halvliter vinbär (eller andra bär, hallon borde vara fantastiskt gott). Servera med glass eller vispad grädde.

Recept och

Bild:

Foto: Amanda och Eveline